Behandelingen

Het is voor iedereen prettig om de juiste verwachtingen bij de behandelingen te hebben. Daarom krijgt u van ons indien het een behandel- of zorgplan betreft, een kosteninschatting met een beschrijving van de voorgestelde behandeling. Op www.allesoverhetgebit.nl vindt u in detail alle codes terug die genoemd staan in de kosteninschatting en nota..

Bacteriën in tandplak produceren zuren die het tandglazuur en zelfs het binnenste van de tand kunnen aantasten. Dit proces wordt cariës of tandbederf genoemd. Op den duur ontstaan hierdoor vaak gaatjes.

Om de tand te herstellen en te beschermen moeten de aangetaste delen worden verwijderd, en vervangen door een restauratie. De tandkleurige vulling, composiet genoemd, is een uitkomst voor het onzichtbaar herstellen van uw tand of kies.

Recent is tandartspraktijk Jorna overgegaan tot het gebruiken van één van de sterktse soorten composiet in zijn soort. Bovendien worden er malletjes gebruik waardoor wij het juiste contact met de buurtanden- of kiezen kunnen herstellen. Voor de voortanden wordt weer een ander uitstekend composiet gebruikt dat prachtig hoogglans af te werken is: daarbij hebben we de keuze uit maarliefst 8 soorten tandkleuren.

Composietrestauraties hebben het nadeel dat zij iets krimpen: dit kan een sensatie veroorzaken bij het dichtbijten.