Behandelingen

Het is voor iedereen prettig om de juiste verwachtingen bij de behandelingen te hebben. Daarom krijgt u van ons indien het een behandel- of zorgplan betreft, een kosteninschatting met een beschrijving van de voorgestelde behandeling. Op www.allesoverhetgebit.nl vindt u in detail alle codes terug die genoemd staan in de kosteninschatting en nota..

In tanden en kiezen zit van binnen een ruimte met levend weefsel, met name bloedvaten en zenuwen. In de wortel van de tand of kies heet deze ruimte het wortelkanaal.

Door irritatie, infectie of beschadiging kan het weefsel ontstoken raken en zelfs dood gaan. De ontsteking veroorzaakt vaak een kloppende pijn, en is gevaarlijk voor de tand. Is het weefsel nog levend, maar geïrriteerd, dan doet het pijn bij koude en warmte.

De tandarts maakt een röntgenfoto en dient een lokale verdoving toe. Daarna wordt een gaatje in de tand of kies geboord. Via dit gaatje wordt met kleine vijltjes al het ontstoken of afgestorven weefsel verwijderd. De tand wordt van binnen goed schoongemaakt en tijdelijk opgevuld. Dit is de eerste fase van de behandeling.

Tandarts Charlotte Jorna draagt een loepbril met daarop extra verlichting, waardoor zij de binnenkant van uw kies drie keer vergroot en met nog meer licht kan beoordelen. Dit komt het resultaat van de behandeling ten goede.

Na de behandeling kunt u wat last van pijn hebben. Dan kunt u bijvoorbeeld paracetamol gebruiken. Als de pijn erg sterk is, of meer dan twee dagen aanhoud moet u contact opnemen met uw tandarts.

In een tweede fase wordt het kanaal exact op maat gevijld en definitief afgesloten. Dit is een tijdrovende behandeling. Tandartspraktijk Jorna is recent over gegaan tot aanschaf van de nieuwste apparatuur om uw wortelkanaal uitstekend te kunnen reinigen en hermetisch af te sluiten, zodat problemen in de toekomst voorkomen kunnen worden.