Behandelingen

Het is voor iedereen prettig om de juiste verwachtingen bij de behandelingen te hebben. Daarom krijgt u van ons indien het een behandel- of zorgplan betreft, een kosteninschatting met een beschrijving van de voorgestelde behandeling. Op www.allesoverhetgebit.nl vindt u in detail alle codes terug die genoemd staan in de kosteninschatting en nota..

Het meest belangrijke van een goede orthodontische behandeling is de timing. We doen daarom enorm ons best om u en uw kinderen direct te kunnen behandelen, wanneer het bese moment is aangebroken, Wij hebben daarom 

geen wachttijd

Een beugel helpt om scheve tanden recht te zetten of een verkeerde stand van de kaak te verbeteren. Een recht gebit ziet er natuurlijk mooier uit en is beter te verzorgen. Bovendien kan je kunt er beter mee kauwen. Een beugel wordt vaak toegepast bij schoolkinderen, maar ook volwassenen kunnen door een beugel worden geholpen.

Tevens hoef je in deze praktijk niet meer te happen, maar wordt de mond gescaned.

Om slechte mondgewoontes af te leren adviseren wij dikwijls de 'trainer-for-kids'. Onder slechte mondgewoontes verstaan wij het aantrekken van de kinspier, slikken met de tong tussen de voortanden of ademen met open mond. Meer informatie over deze benadering vind u op www.myoresearch.com

Als de tanden eenmaal recht staan, wordt vaak nog een poosje een retentiebeugel voorgeschreven. Dat is een kleine beugel of een metalen draad die zorgt dat de tanden niet weer scheef gaan groeien.